Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Spanyolországban átlépte az egymilliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma - írja az MTI. A tájékoztatás szerint 24 óra alatt több mint hatezer új esetet igazoltak a PCR-tesztek, míg a regisztrált esetszám mintegy 17 ezerrel emelkedett kedd óta. A dél-európai országban százezer emberből átlagosan 332 fertőzött. Az ország 17 tartományából nyolc marad alatta az országos átlagnak, míg a többi meghaladja. A fertőzés eddigi halálos áldozatainak száma 34366.

Megfertőződött az új típusú koronavírussal a kórokozó világjárványa elleni védekezés egyik fő németországi irányítója, Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter. Spahn meghűléses tüneteket mutat. A 40 éves politikus tüneteinek súlyosságáról nem közöltek részleteket. Az egészségügyi miniszter a szövetségi kormány első tagja, akinek szervezetében kimutatták a SARS-Cov-2-t. A szerda délelőtti kormányülésen részt vett.

Oroszország nem tervezi karantén bevezetését, az egészségügyi rendszer képes ellenállni a Covid-19-járvány nyomásának, noha az új koronavírus járványban elhunytak száma megdöntötte az abszolút rekordot. A tavasz óta elvégzett munka mostanra meghozta eredményét. A rendszer kész kiállni a járvány által gyakorolt nyomást - szól a hivatalos álláspont.

Minden eddiginél több, csaknem 27 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak szerdán Nagy-Britanniában. A brit egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az ország egészében a szerda estével zárult 24 órában 26 688 fertőzöttet szűrtek ki. Ez az eddigi legmagasabb, tesztekkel kimutatott napi fertőzésszám a nagy-britanniai koronavírus-járvány kezdete óta. Nagyon valószínű, hogy a járvány márciusi-áprilisi tetőzésének idején egyes időszakokban valójában meghaladta a százezret az új koronavírus-fertőzések napi száma Nagy-Britanniában, ám az akkori tesztelési kapacitással ennek csak a töredéke, napi öt-hatezer volt azonosítható.

Vilmos Sándor holland király megbánását fejezte ki családja múlt heti görögországi nyaralása miatt. A királyi pár múlt pénteken távozott görögországi nyaralójába, de már másnap visszatértek otthonukba a hazájukban kialakult közfelháborodás miatt.

A francia kormány 2021. április 1-ig tervezi korlátozásokat a koronavírus-járvány megfékezésére. Csütörtökön újabb nagyvárásokban vezetik be a legmagasabb fokozatú riasztási szintet, s így Párizs és további nyolc agglomeráció után máshol is éjszakai kijárási tilalom léphet életbe este 9 óra és reggel 6 óra között. A korlátozás jelenleg mintegy 20 millió franciát, a lakosság harmadát érinti.

Történetének egyik legsúlyosabb válságán megy keresztül Irak, és félő, hogy a koronavírus-járvánnyal tetézett bajok maguk alá temetik az ország gazdaságát - mondta Musztafa al-Kádimi iraki miniszterelnök. Irak több tényező együttes hatásaként rendkívüli mélységű válságba süllyedt. A legfőbb hosszú távú, szerkezeti gond, a legnagyobb "kihívás" a mindenütt jelenlévő korrupció, amelyet tovább súlyosbít a rossz kormányzás, amely az előző kormányok munkáját jellemezte.

Horvátországban a hatóságok a koronavírus-járvány megfékezésére hozott rendeletek megszegőinek megbüntetésére fognak összpontosítani. A szankciók főleg a vállalkozókat érintik majd, azokat, akik eseményeket szerveznek, valamint gazdasági tevékenységet folytatnak. Nem kellene újabb korlátozásokat hozni, ha a már bevezetett intézkedéseket mindenki úgy betartaná, ahogy azok elő vannak írva.  Egy nap alatt, szerdára 1424-gyel nőtt és elérte a 28 287-et az azonosított fertőzöttek száma. Tizenegy ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 393-ra nőtt. Kórházban 622 beteget ápolnak, közülük 38-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus-járvány lassításának érdekében Lengyelországban az általános iskolák felső tagozatai is áttérnek vegyes vagy távoktatásra. A középiskolák és a felsőoktatási intézmények már hétfőn áttértek távoktatásra azokban a lengyelországi járásokban, amelyeket a fertőzöttek magas száma miatt veszélyeztetett, piros övezetnek minősítettek - vagyis az ország területének mintegy felén.

Tovább romlik a járványhelyzet Szlovákiában, kedden 2202 koronavírus-fertőzöttet mutattak ki a laboratóriumokban, ami az eddigi legmagasabb napi szám. Az elvégzett 13 800 teszt is megközelítette az eddigi tesztelési rekordot. A szlovákiai kórházakban jelenleg 844 beteget kezelnek, s ez a szám egy hónapon belül akár ötezerre is emelkedhet. Nem zárható ki, hogy november 2-a után Szlovákia határain tesztelni fogják a belépőket.