A szükségállapot megszüntetését követő időszakra vonatkozóan az az elképzelés, hogy a hatvanöt évnél idősebbek a járványügyi adatok alapján, amelyek továbbra is elérhetőek maradnak, maguk mérjék fel a rájuk leselkedő kockázatot - idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó Predrag Kon járványügyi szakorvost a belgrádi kormány mindentudó járványszakértőjét.

A nyugdíjasoknak továbbra is azt tanácsolják, hogy maradjanak otthon és csak akkor mozduljanak ki, amikor ez a legkevésbé kockázatos. - A hatvanöt évnél idősebbek is kimehetnek, ha betartják, amiket tanácsoltunk nekik. Azt mindenkinek személyesen kell eldöntenie, hogy mekkora kockázattal jár, ha elhagyja otthonát, ezért erre készüljenek fel - mondta az orvos.

Kon hozzátette, hogy a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz a maszk viselése, ugyanez pedig javasolt lesz az olyan zárt helyiségekben, mint az üzletek, és a kétméteres kötelező távolságtartás is érvényben marad.

További hír Szerbiából, hogy megnyílhat a magyar-szerb határ. Ivica Dacic külügyminiszter elmondta, hogy a határnyitást a magyar fél kezdeményezte, ő pedig ugyanezt javasolta horvát hivatali kollégájának is, aki még nem válaszolt. Bosznia Hercegovina biztonsági minisztere kijelentette, hogy mindenkit letartóztat, aki átlépi az országhatárt.