Hatalmas gazdaságélénkítő csomagot indítanak az olaszok

Huszonöt milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagot indított el az olasz kormány a Covid 19 vírus okozta gazdasági nehézségek ellensúlyozására - írja az MTI.
Szász Péter, 2020. március 16. hétfő, 17:29
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az előirányzott összegből több mint tíz milliárd eurót a foglalkoztatottság fenntartására, további 3,5 milliárdot az egészségügyre és a polgári védelemre fordít az olasz kormány Cura Italia (Olaszország-kúra) elnevezésű pénzügyi-gazdasági csomagja, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök videókonferencián jelentett be hétfőn.

Conte "hatalmas" beavatkozásról beszélt. Ilyen nagy csomagra van szükség, mivel  - mint fogalmazott - "az áradást sem lehet felmosórongyokkal és vödrökkel megállítani". "Gátat építünk a vállalkozások, dolgozók, családok védelmében (..) az olasz állam senkit sem hagy magára" - tette hozzá.

Roberto Gualtieri pénzügyminiszter hangoztatta, hogy a huszönöt milliárd az eladósodás plafonját jelenti az állam részére.

Az eddig ismertetett intézkedések között szerepel bizonyos adók, kölcsönök és hiteltörlesztések fizetésének felfüggesztése, kiemelt segítséget kapnak a járvány kezdetétől elbocsátott dolgozók, és a karanténba helyezés időszakát betegszabadságként értelmezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.03.16 19:50

Vagyis még jobban eladósodnak. Bravo. Lövés a térdbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html