Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egy nap alatt elhunytak száma majdnem százzal csökkent az egy nappal korábbi 524-hez képest. Az aktív fertőzöttek száma az utóbbi huszonnégy órában országosan tíz fővel csökkent, ami jelenleg 107 699 beteget jelent. A gyógyultak száma egy nap alatt túllépte a kétezerkilencszázat, ami az eddigi legmagasabbnak számít. Ezzel a gyógyultak létszáma meghaladta az 54 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma 187 327.

Lombardiában szerda estig 1161-gyel emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 960 és a két nappal korábbi 735 után. A tartományban a legtöbb fertőzöttet, 480-at Milánó városában azonosították.

Az emelkedést a polgári védelem a megnövekedett számú vírustesztekkel magyarázza: országos szinten mintegy egymillió vírustesztet végeztek, minden 18,7 tesztre 1 beteg jut, ami 5,3 százalékos fertőzöttségi szintnek felel meg.

Az olaszországi régiók közül a legtöbb igazolt fertőzöttet - több mint 34 ezret - jelenleg Lombardiában regisztrálják, Piemontban több mint 15 ezer, Emilia Romagnában több mint 13 ezer a számuk. A legkevesebb aktív fertőzöttet

Basilicata és Molise tartományban diagnosztizálják, tartományonként valamivel több mint kétszázat. Eddig 143 orvos veszítette életét a járványban.

A Közegészségügyi Hivatal (Iss) bejelentése szerint Róma és Milánó szennyvízhálózatában is azonosították a Sars-Cov-2 vírust. Az Iss ezzel egyidőben leszögezte, hogy az ívóvíz biztonságos.