Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 166 ezer lakosú Perugiát és térségét lezárják hétfő nulla órától. A lakosság kizárólag engedéllyel, vagyis munkavégzés vagy más súlyos indok miatt hagyhatja el lakhelyét. Az élelmiszerboltok kivételével leáll a kereskedelem, vendéglátás és a teljes oktatás visszaáll internetre.

Hasonló korlátozások lépnek életbe a Ternivel szomszédos kisvárosokban és településeken. A karanténrendelkezés február 21-ig érvényes.

A zárlatot a SARS-CoV-2 vírus brazíliai és angol mutációjának gyors terjedése miatt vezetették be. A Brazíliában kialakult koronavírus-mutációt február legelső napjaiban mutatták ki umbriai betegeken, és számuk péntekre már átlépte a negyvenet.

A szintén közép-olaszországi Abruzzo tartományban a 14 év feletti diákok visszatérnek a távoktatásra. Pescara városában a tantermi oktatást minden évfolyamon felfüggesztik az MTI összefoglalója szerint.

Hétfőtől ismét kiemelten járványveszélyes, vörös színű zónába helyezik vissza Bolzanót és környékét egészen február 28-ig.

Ezzel egy időben Olaszország nagy részén tovább enyhítették a korlátozásokat. Továbbra is tizenhat tartomány tartozik a kevésbé veszélyes, sárga színű térségbe, ahol napközben nyitva tarthatnak a bárok, éttermek, és újranyitottak a múzeumok is. Az érintett tartományok már azt sürgetik, hogy a bárok, kávéházak és éttermek 18 óra helyett este tízig tarthassanak nyitva.

Oldották a korlátozásokat Trentinóban is, miközben a régió másik fele, vagyis Alto Adige továbbra is közepesen veszélyes térségnek számít. Ugyanígy közepes fokozatba tartozik Puglia, Szicília és Umbria karanténon kívüli része, ami azt jelenti, hogy továbbra sem dolgozik a vendéglátóipar, és nem lehet elhagyni a városok, települések területét.

A járvány kezdete óta több mint 91 ezren haltak meg Olaszországban a Covid-19 betegség szövődményeiben. Csak január elseje óta 16 ezer beteg hunyt el. A halottak életkor átlaga 82 év.

A tervek szerint kedden kezdődik meg az AstraZeneca által kifejlesztett védőoltás terjesztése, a vakcinából valamivel kevesebb mint 250 ezer dózis érkezik az első szállítmánnyal. Az oltóanyagot az 55 év alattiak kapják meg, elsőként a pedagógusok és más oktatási dolgozók, a fegyveres erők és rendfenntartók tagjai, a börtönőrök és a büntetés-végrehajtási intézetek lakói.