Újabb horrorsztorik érkeztek Oroszországból

Egyre-másra jönnek hírek arról, hogy Oroszországban az egészségügyi rendszer már túl van működőképessége határán. Az egyik legújabb horrorsztori szerint, van olyan kórház, ahol ülő egészségügyi ellátást kínálnak.
Barabás Júlia, 2020. november 7. szombat, 08:10
Fotó: Reuters

Oroszországban egyre rosszabb a járványhelyzet. Olyan városokban, mint például Szentpétervár vagy a Kalinyingrádi enklávéban rekordot döntött a fertőzöttek száma, a moszkvai régióban kétszeresére nőtt a koronavírus-betegség miatt kórházba került emberek száma az elmúlt hónapban. Korábban az egyik vidéki kórházban hullazsákba csomagolt, egymásra halmozott halottakról készült videó borzolta a közösségi média fogyasztóinak kedélyeit, illetve az, hogy volt olyan kórház, ahol kifogytak az oxigénből.

Az elmúlt napokban azonban további történetek láttak napvilágot, amelyek borzalmas képet festenek az ország egészségügyi rendszeréről - derült ki a Moscow Times cikkéből. Legalább egy olyan kórház van a szibériai Tomszk városában, ahol ülő egészségügyi ellátást ajánlanak a koronabetegeknek - derült ki egy civil aktivista-újságíró beszámolójából. A rendelkezésre álló ágyak négyötöde az egész országban betelt - ezen a településen nyilván rosszabb a helyzet.

A 87 éves Vlagyimir Volcanov második világháborús veterán Volgográdban abba halt bele, hogy a kórházi személyzet megpróbálta áthelyezni az egyik osztályról a másikra, ám útközben elakadt a művelet. A hatóságok vizsgálatot indítottak, miután a veterán lánya felvette videóra apja élettelen testét a kórház bejáratánál.

A hatóságok egy 64 éves nő esetét is vizsgálják, aki korábban egy videóban azzal vádolta települése kórházát, hogy bár beteg volt elküldték haza. Kilenc nappal azt követően került csak be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést, és másnap életét vesztette. Pszkovban azt követően indítottak vizsgálatot, miután egy kórház a látogatási tilalom alatt tíz napon át nem értesítette a hozzátartozókat egyik betegük haláláról. A dolog véletlenül derült ki, amikor az egyik rokon koronatesztje pozitív lett és érdeklődött apja állapotáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.11.07 08:37

Oroszország....van ami nem változik. Mindegy minek hívjuk Szovjetuniónak vagy Orosz Birodalomnak. Kutyából nem lesz szalonna. És ezektől várjuk a vakcinát ?

Hát ha lesz orosz vakcina oltassa be vele magát az aki akarja.....az én adagomat is odaadhatják egy jelentkezőnek, nem fogok reklamálni érte.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html