Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszországban egyre rosszabb a járványhelyzet. Olyan városokban, mint például Szentpétervár vagy a Kalinyingrádi enklávéban rekordot döntött a fertőzöttek száma, a moszkvai régióban kétszeresére nőtt a koronavírus-betegség miatt kórházba került emberek száma az elmúlt hónapban. Korábban az egyik vidéki kórházban hullazsákba csomagolt, egymásra halmozott halottakról készült videó borzolta a közösségi média fogyasztóinak kedélyeit, illetve az, hogy volt olyan kórház, ahol kifogytak az oxigénből.

Az elmúlt napokban azonban további történetek láttak napvilágot, amelyek borzalmas képet festenek az ország egészségügyi rendszeréről - derült ki a Moscow Times cikkéből. Legalább egy olyan kórház van a szibériai Tomszk városában, ahol ülő egészségügyi ellátást ajánlanak a koronabetegeknek - derült ki egy civil aktivista-újságíró beszámolójából. A rendelkezésre álló ágyak négyötöde az egész országban betelt - ezen a településen nyilván rosszabb a helyzet.

A 87 éves Vlagyimir Volcanov második világháborús veterán Volgográdban abba halt bele, hogy a kórházi személyzet megpróbálta áthelyezni az egyik osztályról a másikra, ám útközben elakadt a művelet. A hatóságok vizsgálatot indítottak, miután a veterán lánya felvette videóra apja élettelen testét a kórház bejáratánál.

A hatóságok egy 64 éves nő esetét is vizsgálják, aki korábban egy videóban azzal vádolta települése kórházát, hogy bár beteg volt elküldték haza. Kilenc nappal azt követően került csak be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést, és másnap életét vesztette. Pszkovban azt követően indítottak vizsgálatot, miután egy kórház a látogatási tilalom alatt tíz napon át nem értesítette a hozzátartozókat egyik betegük haláláról. A dolog véletlenül derült ki, amikor az egyik rokon koronatesztje pozitív lett és érdeklődött apja állapotáról.