Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ápolók tömegesen hagyják el a koronavírus-betegek kezelésében kiemelkedő szerepet játszó moszkvai Kommunarka kórházat, mert elfogadhatatlannak tartják a munkakörülményeket és alacsonynak a bérüket - vette át az Open Media oknyomozó portál hírét a Moscow Times. Egy korábban ott dolgozó ápolónő azt követően távozott, hogy két hónap alatt több mint egy tucat kollégája mondott fel.

A tőlük kapott információk szerint a kórház vezetősége nem biztosított nekik védőfelszereléseket és megfelelő háttérellátást, továbbá nem kapták meg azokat a bónuszokat, amelyeket Vlagyimir Putyin államfő ígért meg az egészségügyi dolgozóknak még április elején. A vezetők azt mondták: mivel Putyin ígérte meg, nála kell érdeklődni, hogy mi van vele! Hívják fel vagy írjanak neki!

A távozó ápolók mindegyikét az Arni outsourcing munkaerő-közvetítő cég foglalkoztatja. Egy neve elhallgatását kérő alkalmazott szerint azért kell nekik aránytalanul sokat dolgozniuk, mert ennek a vállalatnak jó kapcsolatai vannak a moszkvai önkormányzattal, és bizonyítani akarja, milyen sokat tesz a járvány visszaszorítása érdekében.

A kórház kommunikációs osztálya szerint minden pénzügyi és más szerződéses kötelezettségeinek megfelelnek. Ugyanakkor megjegyzik, hogy nem tudják befolyásolni, hogy a külső céggel szerződésben álló, de náluk dolgozó munkavállalóknak milyen vitáik vannak m unkaadójukkal. A Kreml elismeri, hogy egyes kórházakban előfordulhat munkaerőhiány. Putyin a koronavírus-betegeket kezelő orvosoknak 80 ezer, az ápolóknak és mentőknek 25-50 ezer rubeles (352 ezer, illetve 110-220 ezer forint) bónuszt ígért.