Koronavírus: összeomlás szélére sodródtak a szlovák kórházak

A szlovák tisztifőorvos nyílt levele szerint a kórházak ezekben a napokban vannak a legnagyobb terhelésnek kitéve a járványhelyzet egész ideje alatt, és a kilátások nem jók. Sok kórház már most az összeomlás szélére sodródott - idézi az Új Szó cikkét a 444.hu.
Szepesi Anita, 2020. december 21. hétfő, 23:18
Fotó: Getty Images

"Teljes szívemből azt kívánnám, hogy lazíthassunk a jelenlegi intézkedéseken, vagy a mindenütt jelenlévő előírásokon és tiltásokon, melyeket azzal az őszinte igyekezettel vezettünk be, hogy megvédjük Önöket a terjedő Covid-19 betegség tragikus következményeitől... a helyzet nem teszi lehetővé ezt a luxust." - idézi Ján Mikas levelét a portál.

Ha a következő napokban egyetlen új eset sem lenne, a kórházi dolgozók ezt még hetekig nem éreznék meg - írta a tisztifőorvos. Arra kérte az embereket, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt, hogy meg legyenek teremtve az életmentés körülményei.

Békéljenek meg azzal, hogy az idei karácsonyi ünnepek szerényebbek lesznek, és nem korlátozások miatt, hanem a hozzátartozók biztonsága miatt.

Úgy fogalmazott: "Mérlegeljük minden egyes utunkat. Bármiféle túlzás nélkül tegyük fel a kérdést: létfontosságú dologról van szó?" Elmondta, hogy az embereknek nem lenne szabad elhagyniuk az otthonukat, és olyanokkal találkozniuk, akik kívül esnek a kialakított kis csoportjukon.

"Kerüljük el azokat a helyeket, ahol több ember van együtt. Tudatosan kerüljük a rosszul szellőztetett helyiségeket, illetve azokat az embereket, akiken nincs szájmaszk vagy nem tartják be a szükséges távolságot egymás között. Minden tevékenységünket irányítsunk az online térbe, a találkozóinkat pedig telefonon vagy videobeszélgetések formájában intézzük" - mondta Mikas.

Hozzátette: a templomba járás helyett válasszuk a rádió- vagy tévéadást. Életekről van szó - zárta levelét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix16, 2020.12.22 00:32

@Fricibacsi4:
Pedig a lipcsik szerint a teszt meg is gyógyít!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi4, 2020.12.21 23:31

NA UGYE!
ENNYIT ÉRT HOGY KÉTSZER VÉGIG TESZTELTÉK AZ ORSZÁGOT.

MEGNYUGODTAK MOST MEG OLYAN REKORD VAN HOGY ÖSSZEOMLANAK
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html