Pánikkeltés és álhírek terjesztése miatt tett feljelentést Dragan Vucicevic, az Informer főszerkesztője ellen a szerbiai kulturális és tudományos elit tizenöt ismert szereplője - vette át a 021.rs hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. Néhány napja egy kórház feljelentése alapján a rendőrség egy időre előzetes letartóztatásba helyezett egy újságírónőt, aki beszámolt az ott látott hiányosságokról, ám ezúttal más kifogásokat fogalmaztak meg a feljelentők.

A Demokrata Párt által kiadott közleményben az áll, hogy az Informerben megjelent írásokban olyan kifejezéseket használnak, amelyek bőven kimerítik a pánikkeltés és az álhírterjesztés fogalmát. Az olyan kifejezések, mint a "korona úgy öl, mint a pestis", vagy a "Bibliai mértékű katasztrófa" alkalmasak a polgárok megtévesztésére.

"Azzal az állítással, hogy a koronavírus olyan hatást fejt ki az emberek szervezetére, mint a pestis, az újságíró, megtéveszti az embereket és pánikot kelt. A szerbiai válságstáb hivatalos adatai szerint április 1-jéig a Covid-19 betegség a fertőzöttek 2-3 százalékánál okozott halálos komplikációkat. Az újságírónak ismernie kellene az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatait, amelyek szerint a pestis, amely bakteriális jellegű fertőzés, fajától függően a fertőzöttek 30-60 százalékánál végződik halállal" - áll a tudósok közleményében.