Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szlovák diákok szüleinek egy becsületbeli nyilatkozatot kell aláírniuk arról, hogy gyermekük nem fertőzött. Ezenkívül írásban kell válaszolniuk arra a kérdésre, hogy augusztus 17. után a gyermek járt-e külföldön, és részt vett-e tömegrendezvényen. Ha ezek közül bármelyik kérdésre igen a válasz, a szülő köteles lesz folyamatosan figyelni gyermeke egészségi állapotát - írja az Új szó.

Ez azért fontos, mert a gyerekek sok esetben egyáltalán nem mutatnak tüneteket, ettől függetlenül megfertőzhetik környezetüket. Ezért ha a hazatérése után 14 napon belül bárkinél is légúti megbetegedés tünetei jelentkeznek, telefon kell értesíteni a kezelőorvost.

Az egészségügyi miniszter nem javasolja a szlovák állampolgároknak, hogy külföldre menjenek. Emellett Szlovákia a rizikós országok mellett meghatározott több rizikós régiót is. Amennyiben valaki egy rizikós, vagy vörös kategóriába tartozó országból tér vissza Szlovákiába, akkor otthoni karanténba kell mennie. Öt napon belül letesztelik az érintetteket embert, és ha negatív a koronavírustesztje, akkor élheti tovább a megszokott életét. A rizikós régiókból hazatérő személyekre azonban nem vonatkoznak ennyire szigorú intézkedések, sőt, a minisztérium csak bizonyos ajánlásokat tesz, amelyek betartására kéri a lakosokat.