Koronavírus: Szlovéniában és Horvátországban is egyre súlyosabb a helyzet

Szlovéniában újabb napi rekordot döntött, de Horvátországban is nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma - idézi az MTI a helyi válságstábok szerdai jelentéseit.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 16. szerda, 13:39
Fotó: Getty Images

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint kedden 123-al 3954-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A járvány kezdete óta ez a legmagasabb egynapi növekedés.

Szlovéniában a múlt héten két egymást követő napon emelkedett száz fölé az új fertőzöttek száma. Közel két hete nem történt új haláleset, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 135 maradt. A diagnosztizált betegek közül 61-en vannak kórházban, és közülük tizenegyet ápolnak intenzív osztályon. A múlt hét óta megkétszereződött a kórházi ellátásra szoruló betegek száma. Az aktív betegek száma 975.

Horvátországban a válságstáb jelentése szerint az elmúlt 24 órában 280-al nőtt, és elérte a 14 029-et az azonosított fertőzöttek száma. Kedden még 151 esetről számoltak be. Kedden hat idős, krónikus beteg hunyt el, így a járvány halálos áldozatainak száma 236-ra nőtt, 11 690-en pedig már meggyógyultak.

HOZZÁSZÓLÁSOK