Koronavírus: szinte példátlan eredményt ért el Tajvan

Tajvan sikeresen védekezik, mindössze 550 fertőzöttet regisztráltak a járvány megjelenése óta, az elmúlt kétszáz napban pedig senki nem kapta el a vírust.
Csernátony Csaba, 2020. október 29. csütörtök, 07:49
Fotó: Getty Images

Mérföldkövet ünnepelhet csütörtökön Tajvan: a szigetországban immár kétszáz napja nem fertőzött meg senkit a koronavírus - írja a 444.hu

Tajvan a járvány eredeti - kínai - gócpontjának közvetlen szomszédságában van, mégis, utoljára április 12-én fertőződött meg bárki az országon belül. Az egész járvány alatt Tajvanon mindössze 550 fertőzöttet azonosítottak és heten haltak bele a betegségbe. Hasonlóan sikeres védekezésre nem sok példa van.

Tajvan a szigorú utazási korlátozásoknak, a határok korai lezárásának, illetve mindenekelőtt a "rigorózus kontaktkutatásnak, a technikai eszközök segítségével felügyelt karanténnak és az általános maszkviselésnek" köszönheti az eredményeket. Az intézkedések javarészt a SARS -járvány elleni korábbi tapasztalatokon alapultak.

Közben a járvány világszerte terjed. Csütörtökön több mint 754 ezer új fertőzöttet azonosítottak, erre még nem volt példa az amerikai Johns Hopkins Egyetem statisztikái szerint.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK