A bolgár médiában megjelentek olyan információk, amelyek szerint az oltóanyagok szállítása és tárolása nem megfelelően történik. A tárolásra például kiszolgált, 45 éves orosz hűtőszekrényeket használnak - adta hírül a lengyel sajtó. A szállítást Szófiától Plovdivig húskészítmények, főleg virslik reklámjával teleragasztott teherautókon végezték.

Az sem befolyásolta a vakcina logisztikájával megbízott állami tisztviselőket, hogy néhány nappal korábban Konsztantin Angelov egészségügyi miniszter azt mondta, új raktárakban kell tárolni az oltásokat, amelyekben előtte semmilyen biológiai anyag nem fordult elő.

Az éppen Plovdidban tartózkodó Bojko Boriszov miniszterelnöknek a helyi tisztiorvosi szolgálat vezetője elmondta, hogy a Zil típusú hűtőgépet azért választották, mert ez az egyetlen olyan fajta jégszekrény náluk, amit lakatra lehet zárni. Mindezek nyomán nem meglepő, hogy a bolgár médiában megszólaló szakemberek kételkednek abban, hogy az állam képes megfelelően tárolni és szállítani az oltóanyagokat, és ezzel garantálni a Belgiumból szállított oltások minőségének megőrzését Bulgáriában.