Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Predrag Kon epidemiológus, a szerbiai köztársasági válságstáb tagja kijelentette, hogy Belgrádban a járványhelyzet katasztrofális, és azt fogja javasolni, hogy legalább egy hétig tartsanak zárva a vendéglátóipari objektumok - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Szerinte túl enyhék a hatályban lévő intézkedések, és mindenképpen szigorítani kell.

Azt is kilátásba helyezte, hogy ha ez nem történik meg, akkor a válságstáb orvos tagjai akár el is hagyhatják ezt a testületet. "Igen nehéz periódus elé nézünk, ezért ha nem dolgozunk komolyan, a fertőzöttek számának exponenciális növekedése várható, amit mindenképpen el kell kerülni, mert a kórházak egyre inkább megtelnek."

Az immunizációs adatok szerint az országban megközelítőleg egymillió polgár kapta meg az oltást a koronavírus ellen. Ezen belül 530-550 ezer ember a második oltást is megkapta. Akik megkapták mindkét oltást, erre az idényre biztonságban vannak - mondta a szakember. Kon foglalkozott a vranjei Srdan Antic esetével, akit kétféle vakcinával oltottak be. A szakember szerint ilyennek nem lenne szabad történnie.