Nagyon rossz hír érkezett Németországból

Tíz jó év után az idén ismét recesszióba süllyed a német gazdaság a koronavírus-járvány miatt, és a visszaesés mértéke meghaladhatja a legutóbbi nagy válság legsúlyosabb évében, 2009-ben regisztrált szintet - mondta Peter Altmaier gazdasági miniszter.
Domokos László, 2020. április 2. csütörtök, 14:51
Fotó: Getty Images

A világjárvány várható gazdasági hatásairól készített első hivatalos kormányzati számítások szerint bár 2020 első két hónapjában még növekedett a német gazdaság, a márciussal kezdődő időszakban viszont lehetnek olyan hónapok, amikor 8 százalékot meghaladó mértékben csökken a gazdasági teljesítmény - írta az MTI.

A mélypont valószínűleg májusban lesz, az év második felében pedig fokozatosan stabilizálódhat a helyzet. Azonban az EU legnagyobb gazdasága a várható javulással együtt is elérkezik a növekedés minden eddiginél hosszabb, tízéves szakaszának a végéhez, és így 2020 a recesszió éve lesz.

A visszaesés mélységét még nem lehet megbecsülni, de az igen valószínűnek tűnik, hogy a GDP-csökkenés meghaladja a 2009-es 5,7 százalékot - mondta Peter Altmaier gazdasági miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK