Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus jellemző tünete a köhögés - akárcsak a tüdőráké, ami sok tüdőrákos életébe került. Egy jelentés szerint a koronavírusos esetek gyakori előfordulása miatt a háziorvosok sok esetben diagnosztizálhattak félre betegeket, akiknek köhögése rák eredetű volt, ám ők a covidra gyanakodva annyit mondtak nekik: maradjanak otthon.

A tavaszi karanténidőszakban az Egyesült Királyságban 75 százalékkal csökkent azok száma, akiket tüdőrák gyanújával további vizsgálatokra küldtek háziorvosaik - derül ki a portál cikkéből.

David Baldwin professzor, a Nottinghami Egyetem légzőszervi specialistája a Sky Newsnak adott nyilatkozatában azt mondta:

A tüdőrákkal kezelteknek már legalább egyharmada meghalt a pandémia kezdete óta.

A szakember szerint egyes esetekben nem ismerték fel, hogy tüdőrákkal állnak szemben, máskor koronavírusos halálként könyvelték el azt, amit tumor okozott.

Sir Mike Richards, a szigetország onkológiai intézetének korábbi vezetője szerint a betegek egy része addig maradt otthon köhögéssel, amíg állapota jelentősen súlyosbodott. Ennek eredményeképp nagy mértékben megnőtt a tüdőrák késői szakaszában orvosi segítségért fordulók száma.