Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A mezőgazdaságból élők 80 százaléka vár "rossz időket" a koronavírus-járvány és az azzal összefüggő gazdasági válság után, az összes többi szféra esetében majdnem 100 százalék ezek aránya - derül ki a Publicus intézet felméréséből, amit a Népszava megrendelésére készítettek. Ebben a tekintetben nincs különbség aközött, hogy valaki kormánypárti vagy ellenzéki szavazónak tartja-e magát.

A legrosszabb helyzetben a turizmus/vendéglátás van, az itt dolgozók 86 százaléka érzi úgy, hogy gondot okozott a járvány. Az egészségügyben és az oktatásban ez az arány 70 százalék közül mozog: az előbbiben az egyre fokozódó túlmunka okoz bajt, míg az utóbbinál a digitális átállás. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar, valamint az ipar esetében az emberek 33-34 százaléka érzi magát veszélyben.

A legtöbben - 78 százalék - az oktatásban álltak át távmunkára. A szolgáltató ipar is próbál digitális csatornák segítségével működni, a munkavállalók 39 százaléka így dolgozik. A turizmusból, vendéglátásból és rendezvényszervezésből élők 28 százaléka állt át távmunkára. A kereskedelemben dolgozók esetében is hasonló az arány. Az egészségügy, az ipar, és a mezőgazdaság esetében csak 16 százalék körüli a home office-ban dolgozók aránya.