Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az idősebbeket akár egészen év végéig elkülönítve, biztonságban kell tartanunk ahhoz, hogy megvédjük őket a koronavírustól" - mondta Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német Bild című újságnak a 444. beszámolója szerint.

"Tudom, hogy ez nehéz, és az izoláció komoly teher, de élet és halál kérdéséről van szó; fegyelmezettnek és türelmesnek kell maradnunk"

- tette hozzá a politikus. Szerinte a gyerekek, és a fiatalok korábban élvezhetik majd a szabadságot idősebb rokonaikkal, és azokkal ellentétben, akik krónikus betegséggel küzdenek.

Von der Leyen szerint van esély arra, hogy a koronavírus elleni vakcinát még az idén kifejlesztik. Az európai hatóságok pedig állandó kapcsolatban állnak a fejlesztőkkel, hogy amint készen áll az ellenszer, minél gyorsabban kereskedelmi forgalomba is kerülhessen. (A vakcinafejlesztésről beszélt a héten Falus András akadémikus immunológus, aki azt mondta, bár reálisan egy év kell még a vakcinához, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az idén meglesz. Erről itt olvashat részletesen.)