Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarországon tizenháromra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, közben számos országban is tovább terjedt a járvány.

Amerikában több mint ezer fertőzött

A nemzetközi lapok, az MTI beszámolói szerint az Egyesült Államokban már meghaladta az ezret az azonosított fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. Az ezredik esetet szerdára virradó éjjel jelentették Kaliforniából. A betegek száma ezzel vasárnap óta csaknem megduplázódott. A halálesetek száma pedig 31-re emelkedett.

A Johns Hopkins Egyetem és az amerikai országos járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adatai szerintlegtöbb fertőzést továbbra is az északnyugati Washington államban tartják nyilván, ahol csaknem 280 beteget kezelnek tüdőgyulladással. Kedden Washington állam egyetlen megyéjében 75 új beteget diagnosztizáltak.

Olaszország egyre jobban elszigetelődik

Az Euronews összeállítása szerint az olaszországi koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 10 ezret, világviszonylatban a legtöbb, Kína után), és már hatszáznál többen haltak bele a betegségbe. A járvány európai terjedésének gócpontjában bevezetett intézkedések gyökeresen megváltoztatták a hétköznapokat. "Pocsék napunk volt, és ez a kötelező este 6-os zárás tovább rontja a helyzetünket" - mondta egy olasz vendéglős.

Getty Images

Olaszország egyre jobban elszigetelődik. Északi szomszédja, Ausztria csak orvosi igazolással engedélyezi onnan a belépést területére. Szlovénia gyakorlatilag lezárta az Olaszországgal közös határszakaszát. Albánia leállította az összes olaszországi légi-, és kompjáratát. Számos légitársaság felfüggesztette vagy leállította oda induló és onnan érkező járatait. Több ország sürgette állampolgárait, hogy hagyják el Olaszországot. Spanyolországban az oktatási intézmények bezárásának előestéjén a vásárlók megrohamozták az élelmiszerboltokat. Néhány óra alatt kimerültek a szupermarketek készletei.

Világszerte 36 országban szüneteltetik a tanítást. Máshol nem országosan, csak egy-egy régióban döntöttek úgy, hogy bezárják az iskolákat. Ez mintegy 360 millió diákot érint.

Kínában jobb a helyzet

Az új koronavírus (COVID-19) kiindulási pontjaként ismert Vuhanba utazott a kínai elnök. Hszi Csin-ping egészségügyi dolgozókkal és a katonai személyzettel is találkozott a városban, ahova először ment el azóta, hogy a vírus járvánnyá alakult.

Ott az új fertőzések száma csökkenő tendenciát mutat, nem úgy, mint Olaszországban. Ahová Peking speciálisan képzett orvosokat, több ezer lélegeztető-gépet és 2 millió arcmaszkot küld.