Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A brit egészségügyi minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a hatóságok egy nap alatt 31 páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 elnevezésű betegséget okozó vírust, így az azonosított nagy-britanniai fertőzöttek száma jelenleg 116. Az első csütörtöki tájékoztatás 115 igazolt nagy-britanniai fertőzésről szólt, de este Walesben egy újabb betegnél azonosították a kórokozót.

Nagy-Britanniában csütörtökig 18 083 szűrést végeztek, és ezek eredményei között azonosították az eddigi 116 pozitív leletet. Londonban 25 beteget kezelnek.

A Nagy-Britanniában csütörtökön meghalt páciens a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) tájékoztatása szerint krónikus betegségekkel küszködő idős ember volt, aki fertőződése előtt is rendszeres kórházi kezelésre szorult, s a vizsgálatok szerint valószínűleg Nagy-Britanniában fertőződött meg. A vírus jelenlétét egy nappal halála előtt, szerdán mutatták ki szervezetében.

Egy brit állampolgár, aki a Japán partjainál vesztegzár alá vont Diamond Princess óceánjárón utazott, már a múlt hónapban meghalt koronavírus-fertőzésben, de ő egy japán kórházban hunyt el.

A brit kormány a héten részletes, 28 oldalas készenléti tervcsomagot tett közzé arra az esetre, ha az új típusú koronavírus okozta járvány széleskörűvé válna Nagy-Britanniában- A Koronavírus-akcióterv intézkedései között szerepelhet iskolák bezárása, az otthoni munkavégzés kiterjesztésének ösztönzése és a nagy tömegeket vonzó rendezvények számának csökkentése.

Németországban több mint 400 fertőzött van

Új szakasz kezdődött Németországban az új koronavírus okozta járványban, most már nem a külföldön történt fertőzések a meghatározóak, hanem a belföldiek - mondta Lothar Wieler, a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője csütörtöki berlini tájékoztatóján.

Az intézet összesítése szerint csütörtökön nap közben elérte a 400-at megerősített koronavírus-fertőzések száma. Ez 160 esettel több az egy nappal korábbi 240-nél. A 16 tartomány közül 15-ben van legalább egy fertőzött, a kivétel Szász-Anhalt. A fertőzöttek 2 és 91 év közöttiek, többségében férfiak, a csoport egészének medián életkora - vagyis azok életkora, akiknél idősebbek és fiatalok egyenlő számban fordulnak elő a csoportban - 40 év.

A Bild című lap a tartományi egészségügyi minisztériumoktól összegyűjtött adatok alapján a hírportálján csütörtök este azt írta, hogy már az 500-at is meghaladta a bizonyított fertőzések száma. A legtöbb esetet - 302 fertőzést - Észak-Rajna-Vesztfáliában regisztrálták. A második Baden-Württemberg 89 esettel, a harmadik Bajorország 73 esettel.