Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Dzsong Eun Kjong, a KCDC igazgatója közölte, hogy újabb vizsgálatokat hajtanak végre az említetteken, és két hetet kell várni az eredményekre. Ezek már nem olyan tesztek, mint a Covid-19 vírus azonosítására alkalmas diagnosztikai eljárások, amelyek viszonylag rövid időn belül eredményt produkálnak - idézi az Infostart.hu.

Kjong szerint ezúttal a légzőszervekben lévő fertőzött sejteket vetik alá alaposabb vizsgálatnak, és egyebek mellett azt akarják kideríteni, hogy termelődtek-e a szervezetükben gyógyulásra utaló antitestek. Egyes szakértők szerint azok a fertőzöttek, akiknek a szervezete termel ellenanyagot, már nem fertőznek tovább.

Egyes feltételezések szerint nem is újrafertőződés történt, hanem a szervezetükben lappangó vírus újraaktiválta magát. Rövid idő telt el ugyanis a karanténból - gyógyultan - távozás és az újabb, ismét pozitívnak bizonyult tesztek elvégzése között. A Yonhap hírügynökség ehhez hozzáfűzi, hogy Dél-Koreában azokat a pácienseket nyilvánítják teljesen gyógyulttá, akiknek két, 24 óra leforgása alatt végzett tesztjük is negatív lett.

Az országban egyébként már lecseng a járvány: pénteken és szombaton parlamenti előválasztást tartanak szigorú járványügyi előírások betartásával.