Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerbiában egy nap alatt 19 717-ről 20 109-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Pénteken 10 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 452-re nőtt.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 5369-ről 5472-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Szombatra hattal, 124-re nőtt a halálos áldozatok száma. Négyezer rendőrt bíztak meg azzal, hogy ellenőrizze, az emberek betartják-e a korlátozó intézkedéseket, illetve a karantén szabályait. Akik megsértik az előírásokat, pénz-, de akár börtönbüntetéssel is sújthatók.

Észak-Macedóniában szombatra 8624-ről 8786-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Egy nap alatt öten haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 406-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Montenegróban egy nap alatt 1582-ről 1641-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Két halálos áldozata volt a vírusnak pénteken, így a halottak száma 29. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb vezetője közölte, Montenegró az elsők között szeretne lenni, amelyik a vakcina elkészülte után megkapja a védőoltást. Vesna Miranovic szerint mindenképpen el kell kerülni, hogy őszre az influenza és a koronavírus-fertőzés egyszerre legyen jelen az országban, az ugyanis nagyon leterhelné az egészségügyi rendszert. Mint mondta, az embereknek körültekintőnek kell lenniük, az ország ugyanis nem engedheti meg, hogy lezárják, és ismét leálljon a gazdaság.

Bosznia-Hercegovinában péntekről szombatra 7681-ről 7908-ra nőtt a nyilvántartásba vett igazol fertőzöttek száma. Öten haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 245-re nőtt. Az ország többségében bosnyákok és horvátok lakta részében, a Bosznia-hercegovinai Föderációban járványhelyzetet hirdettek, ami lehetővé teszi, hogy a kormány gyorsan hozhasson döntéseket a szükséges korlátozásokról. Az országrészben eddig - március 16. óta - veszélyhelyzet volt érvényben.