Újabb veszélyes koronavírus-mutációt találtak

A folyamatosan változó koronavírus újabb mutációjára akadtak Oroszországban, ahol a helyi kutatók vizsgálatai alapján inkább Európából importált kórokozók pusztítanak, mint Kínából származók.
Komócsin Sándor, 2020. november 17. kedd, 11:50
Fotó: Pixabay

Szibériában az egyik koronavírus-betegségben szenvedő beteg szervezetében a kórokozó új mutációját fedezték fel - idézte az orosz fogyasztóvédelmi hivatal, a Roszpotrebnadzor jelentését a Moscow Times.

A vírus belső szerkezetében találtunk változásokat Szibériában, amiből arra következtetünk, hogy ebben a térségben egy önálló koronavírus-változat fejlődött ki - mondta Anna Popova, a szervezet vezetője egy tudományos szimpóziumon.

Szavai szerint a kórokozó folytatja előrenyomulását az orosz vidék felé a korábbi epicentrum, Moszkva irányából. Jelenleg már az új fertőzések és halálesetek háromnegyedét a régiókból jelentik. Számos körzetben elfogytak a rendelkezésre álló kórházi ágyak és megteltek a hullaházak.

A vírus folyamatosan változik, ám sem Oroszországban, sem máshol nem találtak eddig olyan mutációt, amely veszélyesebb, fertőzőbb lett volna az eredeti kórokozónál. Popova szerint a külföldi és az oroszországi koronavírus-változatok összehasonlítása alapján úgy tűnik, hogy Oroszországba Európából kerül be a kórokozó, nem Kínából.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dakujeme, 2020.11.17 15:19

Orbán is egy mutáció, egy disznóból ember lett, de azért alapjában disznó!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.11.17 12:13

Nem értek ehhez, nem tudom hogyan mutálódik, csak aggódom, nehogy fideszesből visszakerült virnyót kapjak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html