Koronavírus: lépett a brit kormány

A brit kormány életbe léptette csütörtökön az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedési terv következő szakaszát, amelynek hivatalosan meghatározott célja, hogy a járvány minél később és minél alacsonyabb szinten érje el csúcspontját - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2020. március 12. csütörtök, 20:33
Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Boris Johnson brit miniszterelnök - akinek vezetésével a nap folyamán ülésezett a kormány különleges helyzetekben összehívott tanácskozó testülete (COBRA) - a Downing Streeten tartott esti sajtótájékoztatóján elmondta: a felülvizsgált útmutatás csütörtöktől az, hogy mindazok, akik makacs, száraz köhögéssel küszködnek és magas lázuk van, legalább egy hétre különítsék el magukat környezetüktől.

Johnson közölte, hogy a kormány továbbra sem rendeli el az iskolák bezárását, illetve a nagy tömegeket vonzó rendezvények betiltását, megtiltja viszont az iskoláknak a külföldi osztálykirándulások szervezését.

Nagy-Britanniában a csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint 596 páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust, a halálos áldozatok száma tíz.

HOZZÁSZÓLÁSOK