A német kormány idegenforgalmi ügyekben illetékes megbízottja, Thomas Bareis úgy véli, hogy honfitársainak nem kell kihagyniuk az idei turisztikai szezont. A berlini kormány megbeszéléseket kezdeményezett ez ügyben Németország szomszédaival, így Lengyelországgal is - írta a Rzeczpospolita.

A kormánymegbízott reméli, hogy 4-8 héten belül enyhíteni lehet a korlátozásokat, ami azt jelenti, hogy fokozatosan a külföldi utazások elől is elhárulnának az akadályok. "Azt hiszem, az idén nem lesznek messzi utak, de ha a járvány abba az irányba megy, mint most, a nyári vakációt a németek már a szomszédos országokban tölthetik, amelyekben a fertőzések száma szintén esik - mondta a politikus.

A kérdésre, melyik országokról van szó, Ausztriát, Franciaországot, Belgiumot, Hollandiát és Lengyelországot említette, és hozzátette, hogy olyan irányokról van szó, amelyeket autóval meg lehet közelíteni. Nem írna le más európai országot sem, például a görög szigeteket, amennyiben ott nem jön a járvány második hulláma és az egészségügyi rendszer jól működik.