Koronavírus: Angela Merkel is fertőzött lehet

Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál, közölte vasárnap a szövetségi kormány szóvivője.
Rácz Gergő, 2020. március 22. vasárnap, 19:25
Fotó: AFP

Merkelt vasárnapi sajtótájékoztatója után arról értesítették, hogy kimutatták az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) jelenlétét egy orvos szervezetében, aki péntek délután tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium elleni védőoltást adott be neki megelőzés céljával - írja a 24.hu.

A kormányfő úgy döntött, hogy azonnali hatállyal házi karanténba vonul. Munkáját otthonról folytatja, és a következő napokban rendszeresen elvégzi majd a koronavírus-tesztet.

A kancellár szóvivőjének közleménye szerint azért nem azonnal végzik el az első tesztet, mert az esetleges fertőzést még nem lehetne teljes bizonyossággal kimutatni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2020.03.22 20:14

66-éves és elkapta. Ebből következően Több migránst ő sem enged már be, de a pénzügyi/gazdasági stabilitás is ugrott úgy európai szinten.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html