Koronavírus: némileg biztató hírek érkeztek Olaszországból

Ötszázhetveneggyel emelkedett egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban, amely így elérte a 21 645-t - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel emelkedett az utóbbi egy nap alatt, ami lassú, de fokozatos csökkenést képvisel.
K. Kiss Gergely, 2020. április 15. szerda, 21:39
Fotó: Getty Images

A halottak száma valamelyest csökkent a keddi 602-höz képest. Hétfőn a halottak száma 566, vasárnap 431 volt - írja az MTI.

A diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel nőtt a huszonnégy órával korábbi 675-höz képest, de a kedden mért alacsony adatok a húsvétkor végzett kevesebb vírusteszttel magyarázhatók. Hétfőn ezzel szemben 1363 volt a diagnosztizált fertőzött.

Az aktív diagnosztizáltak száma túllépte a 105 ezret. Tizenkettedik napja csökken a kórházban és az intenzív osztályokon levők száma: most először a kórházi járványbetegek száma 28 ezer alá csökkent, az intenzíven kezelteké pedig valamivel több mint háromezerre. Az olaszországi intenzív osztályokon ezerrel kevesebb a járványbeteg mint két héttel ezelőtt.

A gyógyultak száma meghaladta a 38 ezret.

A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 166 155-t.

A járvány gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 827-re csökkent a diagnosztizált fertőzöttek száma a korábbi 1012-höz képest.

Az azonosított betegek száma a tartományban meghaladja a 63 ezret. Az utóbbi egy nap alatt 235-en haltak meg a huszonnégy órával ezelőtti 241-hez képest. Lombardia bejelentette, hogy május 4-től újra akarja indítani a termelési ágazatokat. A lakosságnak kötelező lesz a szájmaszk és védőkesztyű használata. A 4,3 millió lakosú Piemontban öt millió szájmaszkot készülnek szétosztani.

A polgári védelmi hatóság tájékoztatóján hangsúlyozták, hogy a májusban az egész országban tervezett újraindulást "óvatosan és fokozatosan" kell bevezetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK