Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A halottak száma az utóbbi egy nap alatt enyhén emelkedett a korábbi 53-hoz képest. Az elhunytak száma így elérte a 34 223-t. Lombardiában egy nap alatt huszonöten haltak meg, ugyanannyian mint huszonnégy órával korábban.

Az aktív fertőzöttek száma valamivel kevesebb mint 29 ezerre csökkent, miközben a gyógyultaké túllépte a 173 ezret. Az utóbbi egy napban 393 új beteget szűrtek a csütörtöki 379 és a szerdai 202 után. Az új fertőzöttek hetven százalékát Lombardiában diagnosztizálták.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 236 305-t. Az aktív fertőzöttekből 3893-an vannak kórházban, 227-en intenzív osztályon.

A legtöbb beteget, több mint 17 ezret jelenleg Lombardiában tartják számon, majdnem háromezer az aktív fertőzöttek száma Piemonte tartományban, valamivel több mint ezernyolcszáz Emilia-Romagnában, 849 Venetóban.

Szakértők felhívták a figyelmet, hogy a 10 milliós Lombardiában és a majdnem öt millió lakosú Venetóban az utóbbi egy napban ugyanannyi, 15-15 ezer vírustesztet végeztek: Lombardiában azonban 272 beteget szűrtek, Venetóban egyet sem.

Hétfőtől megkezdődik a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések oldásának úgynevezett harmadik fázisa: megnyitják a játszótereket és a nyári gyerektáborokat, újraindulhatnak a mozik, színházak és diszkók, valamint újranyithatnak a játéktermek is. A jövő héttől újraindul az olasz labdarúgó bajnokság is.