Komoly pofont kapott az olasz gazdaság

Az olasz hazai össztermék (GDP) mintegy 5 százalékkal csökkenhetett az idei első negyedévben az előző negyedévvel összevetve - írja az MTI az olasz jegybank közlése nyomán.
Szász Péter, 2020. április 19. vasárnap, 10:05
Fotó: Getty Images

Negyedéves gazdasági jelentésében a jegybank azzal számol továbbá, hogy márciusban az ipari termelés mintegy 15 százalékkal esett vissza februárhoz képest, és közel 6 százalékkal csökkent az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedévhez viszonyítva. A jegybank jelentésének összeállítói nem adtak előrejelzést a GDP és az ipari termelés idei egész évi várható teljesítményével kapcsolatban.

Olaszországban március 9-e óta gyakorlatilag áll a gazdaság a koronavírus miatt hozott kormányzati intézkedések hatására, szakértők szerint az euróövezet harmadik legnagyobb gazdasága mély recesszióban van. A Confindutria, az olasz gyáriparosok szövetsége 6 százalékos, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 9,1 százalékos, a Goldman Sachs pedig 11,6 százalékos idei olasz gazdasági visszaeséssel számol.

Az ISTAT olasz statisztikai hivatal április 30-án ismerteti a gazdaság idei első negyedévi teljesítményével kapcsolatos előzetes adatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ballada, 2020.04.19 11:58

Valszeg az Olaszok magukkal rántják a mélybe a Brüsszeli vízfejet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ponciuspinatus, 2020.04.19 11:14

Majd az EU megsegíti, ha mással nem egy vastapssal! Szakadjon meg mind, mint a G húr!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html