Lezárhatják a határokat - lakat kerül Milánóra?

A koronavírus-járvány miatt rendkívüli intézkedéseket hoztak Olaszországban, az ott élők elképzelhetőnek tartják, hogy Milánót is lezárják, ha rosszabb lesz a helyzet.
Csernátony Csaba, 2020. február 24. hétfő, 06:54
Fotó: Getty Images - Emanuele Cremaschi / Stringer

Olaszországban már három halottja van a koronavírus-járványnak, a hatóságok szigorú intézkedéseket vezettek be. Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnapra virradó éjjel bejelentette, két hétre vesztegzár alá helyezték az új koronavírus okozta járvány olaszországi gócpontjainak tartott térségeket, több északi tartományt, emellett megszakították a velencei karnevált.

Az olaszok mérgesek

Az Index újságírója arról számolt be, hogy vasárnap napközben Milánóban semmi jele a vírusnak vagy bárminek, ami a koronavírusra utalna. Ezzel szemben egy Milánóban tanuló magyar diák a lapnak azt mondta, az emberek arra készülnek, hogy akár egész Milánót is lezárhatják. A város környékén az emberek reggelre elárasztották a bevásárlóközpontokat, estére több helyen kiürültek a polcok.

A legveszélyeztetettebb térségekben hétfőn bezár az összes iskola, egyetem, este 6-tól a szórakozóhelyek, színházak, mozik is. A sportesemények elmaradnak, az amatőr versenyeket is elhalasztják, a sportközpontokat, edzőtermeket is bezárják.

A diák közölte azt is, hogy a milánóiak mérgesek, a kormányt, a hivatalokat hibáztatják, hogy nem tettek meg mindent, hagyták a vírust elburjánzani. Szerinte az emberek sokkal szigorúbb intézkedéseket várnak, akár a határok lezárását is elképzelhetőnek tartják.

Vonatzár, magyar diákok karanténban

Közben Ausztria felfüggesztette az Olaszországból érkező vonatkok fogadását. Magyarországon pedig egy Észak-Olaszországból hazatérő csoportot - tizenegy magyar középiskolás diákot, valamint egy kísérőjüket és az autóbusz két vezetőjét - két hétre karanténba zártak a Szent László Kórházban.

A Budapest Airport pedig megkezdte az észak-olaszországi tartományokból érkező utasok testhőmérsékletének mérését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Alabástrom Jakab, 2020.02.24 08:36

1. Napi három repülőjárat érkezik Milánóból, számos vonat, valamint rengeteg autó. Ezek az utasok is ugyanúgy lehetnek fertőzöttek. Ők miért nincsenek karanténban?
2. A 14 napos karantén semmit sem ér. Már maga a karantén szó is az olasz NEGYVEN napból származik.
3. Diákokat egyszerű karanténba tenni. Próbáltak volna "fontos embereket" vagy pláne politikusokat karanténba tenni!
4. Ez az egész egy silány és átlátszó propagandafogás, mellyel a magyar egészségügyet próbálnák reklámozni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html