Annak az ösztönző csomagnak a keretében, amely célja Olaszország "újraindítása", az 50 ezer főnél nagyobb városok lakosai visszaigényelhetik a megvásárolt kerékpár árának 60 százalékát, legfeljebb 500 eurót.

A támogatás elektromos kerékpárokra, rollerekre, mopedekre, egykerekűekre és Segway járgányokra, "egyéni használatra alkalmas mobilitási szolgáltatásra" terjed ki, kivéve az elektromos autókat. A támogatás igénylésére személyenként egy alkalommal, ez év december 31-ig, a megvásárolt eszköz számlájának bemutatása alapján van lehetőség - olvasható a portálon.

A kormány támogatni tervezi azokat is, akik az idei évben lemondanak a személyautó vagy a motorkerékpár használatáról és azokat fenntartható járművekkel, illetve tömegközlekedéssel helyettesítik. A program annak az átfogó "Újraindítási rendeletnek" a része, amelyet a közelmúltban tettek közzé. Az intézkedések között szerepel a kerékpársávok kiterjesztése és olyan forgalomszabályozási megoldások bevezetése, amelyek révén a közlekedési lámpák elsőbbséget biztosítanak a kerékpárosok számára.