Koronavírus: drákói intézkedések Olaszországban, vesztegzár alá kerül 16 millió ember

Április elejéig legalább 16 millió ember kerül vesztegzár alá Lombardia régiójában és 14 megyében, jelentette be az olasz miniszterelnök vasárnap reggel. Az intézkedés után nem lehet ki-vagy belépni Lombardia teljes északi területére, ahol 10 millióan élnek, a térség központja Milánó. A BBC hírét az Index szemlézte.
Szepesi Anita, 2020. március 8. vasárnap, 07:14
Fotó: Getty Images

Bezárnak a tornatermek, uszodák, múzeumok és síközpontok is.  Az éttermek és kávézók reggel hat és este 6 között lehetnek nyitva, de a vendégeknek legalább egy méterre kell ülniük egymástól. Az esküvőket és a temetkezéseket szintén felfüggesztik a kötelező karantén alatt - idézi a BBC-t az Index.

Az embereknek azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon.

A sportversenyek zárt kapuk mögött tartják meg, de az olasz labdarúgó szövetség elnöke az összes mérkőzés elhalasztását javasolta.

A szabályokat megszegők három hónapos börtönt is kaphatnak.

Giuseppe Conte miniszterelnök szerint az érintett tartományok Modena, Párma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro és Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso és Velence.

Az eddigi intézkedések Észak-Olaszországban csak mintegy 50 000 embert érintettek.

Szombaton meredeken, 1200-zal 5883-ra emelkedett a fertőzöttek száma, a halálesetek száma meghaladta a 230-at.

Giuseppe Conte vasárnap reggel azt mondta: "Garantálni akarjuk polgáraink egészségét. Megértjük, hogy ezek az intézkedések áldozatokkal járnak, néha kicsi, néha nagyon nagy áldozatokkal. De ebben az időben felelősséget kell vállalnunk önmagunkért."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ballada, 2020.03.08 07:59

A szellem kiszabadult a palackból, a tőzsdecápák számára elérkezett a lakoma ideje, a kisbefektető pedig megszabadul alsó gatyájától.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html