Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az orosz elit tagjainak lehetővé tették már áprilisban, hogy beadasson magának egy kísérleti koronavírus-vakcinát - vette át a Bloomberg hírét a Moscow Times. Az amerikai hírügynökség annyit árult el hírforrásáról, hogy egy az oltáskutatásokhoz közel álló személy.

Az információ szerint több ezer milliárdos, gazdasági vezető és kormányzati tisztviselő kaphatott a gyermekcipőben járó oltásból, amelyet az állami járványügyi és mikrobiológiai központ fejleszt A négy hónapos kísérlet legális (önkéntes), ám részleteket nem árulnak el, mert nem akarják, hogy a vállalkozó szellemű emberek megrohamozzák a vakcináért az intézetet. Nem világos, hogy pontosan hányan vettek részt a kísérletben, amely nem volt része a hivatalos gyógyszerteszteléseknek. A kutatóintézet minden beoltott személy állapotát figyelemmel kísérte.

Egyes páciensek arról számoltak be, hogy lázuk lett az oltás után és izomfájdalomra is panaszkodtak, ám a készítmény fejlesztéséért felelős vezető tagadja, hogy bármilyen mellékhatása lenne a vakcina beadásának. A Bloomberg azt állítja, hogy több tucat olyan személy tudott beazonosítani, aki megkapta az oltást, de nevét egyikük sem szeretné ezzel összefüggésben nyomtatásban látni.

A kutatóintézet vezetője tagadja, hogy a készítményüket megkapták volna üzletemberek, az orosz egészségügyi miniszter asszisztense szerint a vakcinát nem adták be civileknek. Kirill Dimitrijev, az orosz Direct Investment Fund (RDIF) befektetési alap vezetője elismerte, hogy ő és családja kapott a kísérleti oltásból. A RDIF a vakcinafejlesztés egyik finanszírozója. Dimitrijev a napokban azt mondta, hogy az oltás több ezer fős harmadik tesztelési fázisát augusztus 3-án zárják le.