Az amerikai Johns Hopkins Egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban 277 943 fertőzöttet tartanak nyilván - írja az MTI.

A pénteki adatok szerint egy nap alatt csaknem 1500-zal nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, összesen eddig 7406 ember vesztette életét a betegség következtében.

William Barr igazságügyi miniszter - amerikai idő szerint - péntek este bejelentette be: járvány miatt börtönök legrosszabb állapotban lévő vírusfertőzöttjei és a már megbetegedett fogvatartott házi őrizetbe. Az intézkedés egyelőre egy louisianai, egy ohiói és egy connecticuti börtönben fogvatartottakat érinti. A tárcavezető azt követően hozta meg a döntést, hogy a louisianai börtönben öt elítélt, az ohióiban pedig két fogvatartott meghalt a kórban.

A szövetségi büntetés-végrehajtási intézet már a hét elején példátlan lépésre szánta el magát: az ellenőrzése alá tartozó 122 börtönben 14 napi karanténra kötelezte a rabokat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy senki nem hagyhatja el a celláját. A börtönökben ugyanis eddig 91 elítéltnél és a börtönszemélyzet 50 tagjánál mutatták ki a vírust.