Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rohamos ütemben gyűrte le Spanyolországot is a koronavírus. A leginkább kitett madridi térségben több mint 3 ezer beteget diagnosztizáltak, mostanra 400-an haltak meg, csak szerdán 88-an - írja az El Pais helyi lap.

A régióban a betegek 13 százalékának intenzív ellátásra volt szüksége, közülük került ki egyetlen nap alatt a 88 haláleset, vagyis 16 percenként meghalt egy fertőzött a kórházakban. Többnyire idős emberektől volt szó, akik tüdőgyulladásos tünetekkel kerültek orvoshoz.

Jelenleg 35 kórházban látják el, rendkívüli állapot hatálya alatt állami felügyeletben a koronavírusos betegeket Madridban. Az országos statisztika szerint Spanyolországban 4871 megerősített eset van, vagyis 72 megbetegedés jut 100 ezer lakosra. Ez a valóságban jóval nagyobb, Magyarországon is úgy számolnak, hogy akár 15-ször több fertőzött lehet, mint amennyi a megerősített eset.

A lap által megszólaltatott egészségügyi dolgozók szerint a túlterheltség és az ellátás szervezetlensége miatt aggasztóak a körülmények. Ugyan jól esik nekik, hogy a szomszédjaik minden nap megtapsolják őket, viszont könnyen lehet, hogy közben ők terjesztik leginkább a fertőzést.