Spanyolországban is leállnak a nem létfontosságú vállalatok

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében leállnak két hétre Spanyolországban a nem létfontosságú ágazatok - jelentette be Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök.
Szász Péter, 2020. március 29. vasárnap, 11:10
Fotó: Pixabay

Az intézkedés célja, hogy még tovább csökkentsék az emberek közötti érintkezést, és még többen otthon tudjanak maradni - írja az Index.

Az intézkedés pedig március 30-tól április 9-ig lesz érvényben. A húsvéti nagyhét közeledtével ez nyolc munkanapot jelent, amelyet az érintett ágazatok munkavállalói az elképzelések szerint fokozatosan dolgoznak majd le a járvány elmúltával.

A létfontosságú ágazatok közé tartozik például az egészségügy, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az áruszállítás, az áram-, gáz-, vízellátás, a gyógyszeripar, a telekommunikáció és ide sorolta a sajtó munkáját is.

Sánchez egységes és bátor lépéseket vár az Európai Uniótól, mert "ez a katasztrófa mindenkit érint". Úgy fogalmazott, hogy egyfajta háborús gazdaságra, az ellenállásnak, majd pedig az újjáépítésnek az előmozdítására van szükség, és szorgalmazta egy új Marshall-terv létrehozását a gazdasági károk enyhítésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK