A szerb oktatási minisztérium tízezer arcpajzsot biztosít azoknak a diákoknak, akik egészségügyi okokból nem hordhatnak arcmaszkot - vette át az RTV honlapjának hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó.Nenad Radic az oktatási miniszter kabinetfőnöke arról számolt be, hogy a védőfelszerelést az iskoláknak küldik ki az illetékesek.

"A minisztérium egy hónappal ezelőtt küldött értesítést az önkormányzatoknak, hogy biztosítsák a megfelelő védőeszközöket. Mindennapos kapcsolatot tartunk velük és mindent megtettünk azért, hogy zökkenőmentesen induljon a tanév"- mondta Radic, aki szerint a kollégiumok is felkészülten várják, hogy beköltözzenek a diákok.

A kabinetfőnök arról is beszélt, hogy a felsőoktatási intézményekben folyamatban van a különböző védőfelszerelések beszerzése.

Eközben Predrag Kon járványügyi szakember kijelentette, hogy a köztársasági válságstáb következő ülésén fontolóra veszik azt a javaslatot, hogy azok a gyerekek, akik a napokban tértek haza külföldi nyaralásról, 10 nap késéssel kezdjék meg a tanévet - írta a szerb sajtó. Kon azt mondta, hogy ezek a diákok bizonyos járványügyi kockázatot jelentenek, ezért jó döntés lenne, ha néhány nappal később kezdenék meg a tanévet.