Járványguru: elkapták a vírus grabancát, május után vége a járványnak

A szerb kormány járványügyi főszakértője szerint a vírus május után már nem lesz aktív, magyarán érzékeny búcsút vehetünk a járványtól - legalábbis őszig.
Barabás Júlia, 2020. május 9. szombat, 16:11
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az olyan tömegrendezvényeket, mint a mozi, színház, vagy sportesemények, a szerbiai  válságstáb tagjainak véleménye szerint legalább május végéig tiltani kellene - tudósított a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az orvosok véleménye szerint azonban a 65 évnél idősebbek számára el kell törölni a lakhelyelhagyási tilalmat.

A járványügyi helyzet már egyre kevésbé nevezhető fenyegetőnek, erősítette meg Predrag Kon epidemiológus. "Nem várható, hogy a vírus május után aktív marad. Figyelemmel kísérjük a helyzetet, és abban a pillanatban, amikor egy százalék alá esik a fertőzés terjedése, akkor az már csak elméletileg lesz lehetséges."

"Gyakorlatilag azt szeretném mondani a lakosságnak - folytatta -, hogy a vírust ellenőrzés alatt tudjuk tartani, csökkenthető a halálozási arány, figyelemmel tudunk mindent kísérni, és megvannak a kapacitásaink, ha a helyzet bármilyen irányba megváltozna."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

egyvilag, 2020.05.12 14:09

Meg azt, hogy mi fog történni: már amennyire bármit is tudni lehet ezzel a vírussal kapcsolatban előre. (Bár valaki biztos ráhibázik.). + Egy igen alapos és pártatlan áttekintése a koronavírus helyzetnek és a közállapotoknak:

https://www.egyvilag.hu/index.shtml#uzenet
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Susala, 2020.05.10 00:08

Azért inkább még várjuk meg, hogy a brit tudósok mit mondanak... ;) XD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html