Az államtól kapnak fizetést, akik a járvány miatt veszítették el a munkájukat Szlovákiában

Több gazdaságvédelmi intézkedésről döntött a szlovák kormány. Köztük arról, hogy akik a koronavírus-járvány miatt nem tudnak dolgozni, az államtól megkapják a fizetésük 80 százalékát.
Csernátony Csaba, 2020. március 29. vasárnap, 15:38
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Igor Matovic szlovák miniszterelnök vasárnap bemutatta a pozsonyi kormány hét pontból álló intézkedéscsomagját, amelynek célja, hogy megkadályozzák a tömeges leépítéseket - írja az ujszo.com szlovákiai magyar nyelvű hírportál.

A koronavírus-járvány miatt kidolgozott gazdaságvédelmi csomag értelmében segítséget kapnak azon cégek dolgozói, amelyeknek a járvány miatt kötelezően be kellett zárniuk, ők a fizetésük 80 százalékát megkapják az államtól.

Emellett a csökkent bevétel mértékének megfelelő támogatáshoz jutnak a magánvállalkozók és a cégek alkalmazottai, a támogatás mértéke 180-540 euró. A szlovák állam továbbá havonta félmilliárd eurót ad a bankoknak kedvezményes vállalkozói hitelek finanszírozására. Azok a munkáltatók, amelyek jövedelme legalább 40 százalékkal csökkent, elhalaszthatják a járulék- és jövedelemadó-befizetéseiket is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.29 18:15

Nálunk meg magasról sz@rik rájuk a boxos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html