Már megnyitnak egy magyar határt, aránytalan volt a járványügyi intézkedés

Úgy tűnik, a szlovák-magyar határzár túlzásnak bizonyult: két intézkedéssel is enyhítettek a szigorú korlátozásokon, hogy ne fojtsák meg teljesen a gazdaság vérkeringését.
Komócsin Sándor, 2020. március 19. csütörtök, 10:41
Fotó: Napi.hu

Átmenetileg megnyitják az Újhely (Slovenské Nové Mesto - Kassa megye) és a Sátoraljaújhely közti határátkelőhelyet a 3,5 tonna alatti teherautók előtt - tudósított a pozsonyi Új Szó a két ország hatóságainak megállapodásáról. Az intézkedés célja, hogy megkönnyítsék a teherfuvarozók határátlépését.

Denisa Saková szlovák és Pintér Sándor magyar belügyminiszter megállapodása értelmében azok a szlovák állampolgárok, akik Magyarországon, a szlovák határtól legfeljebb 30 kilométerre élnek vagy dolgoznak, március 19-e, vagyis csütörtök reggel hat órától szabadon átléphetik a két ország határát - derült ki a hírportál másik cikkéből. Ugyanez vonatkozik azokra a magyar állampolgárokra is, akik Szlovákiában élnek vagy dolgoznak.

A határellenőrzéskor mindenkinek fel kell mutatnia az érvényes személyi igazolványát, illetve a munkáltató igazolását. Az ingázókra nem vonatkozik a kéthetes karantén. Azt viszont Magyarország még nem tisztázta, hogy az általa teljesen lezárt határátkelőhelyeket, mint például a komáromit, megnyitják-e a forgalom előtt. Meg nem erősített információk szerint a komáromi Erzsébet hídon lehetővé teszik a gyalogos- és a kerékpáros- átkelést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hali-ho, 2020.03.19 17:06

NEM!
NEM!
NEM!
ÉS NEM!

A F@SZBUK NÉPE TELJES KIJÁRÁSI TILALMAT KÖVETEL!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.19 10:51

Neb@ssz... még kiderül hogy műbalhé volt az egész?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html