Koronavírus: Szlovákiában a rendőrség oszlatta fel a járványtagadók tüntetését

Könnygázzal és vízágyúval oszlatta szét szombaton kora este a szlovák rendőrség azt a néhány száz szélsőséges futballszurkolót, akik a kormány székháza előtt tüntettek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban bevezetett intézkedések ellen és Igor Matovic miniszterelnök lemondását követelték - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2020. október 17. szombat, 21:11
Fotó: AFP

A tüntetők égő petárdákat dobáltak a kormány udvarába, vulgáris szavakat skandáltak a miniszterelnöknek címezve, és megpróbálták betörni a kaput - jelentette a közszolgálati TASR hírügynökség.

A rendőrség sorfalat vont az épület elé és az agresszív tüntetők ellen könnygázt, illetve vízágyút vetett be. A tüntetőkkel, akik közül a TASR szerint többen az ittasság jeleit mutatták, konfliktuskezelő rendőrségi szakértők is megpróbáltak kommunikálni.

A rendőrök és a tüntetők összecsapásában mindkét oldalon többen megsérültek. A hatóságok több személyt őrizetbe vettek, de pontos számuk egyelőre nem ismert.

A pozsonyi kormányellenes tüntetésre az országos veszélyhelyzet idején került sor, amikor egyebek közt tilos hatnál több személy köztéri gyülekezése.

Roman Mikulec belügyminiszter a történtekre reagálva kijelentette, hogy a felelősek nem kerülik el a büntetést. Mikulec szerint a rendőrségnek azért kellett erőszakot alkalmaznia, mert a tüntetők a hatóságok ismételt felhívására sem voltak hajlandók feloszlani.

Szlovákiában szombaton jelentették be, hogy a teljes lakosságot tesztelni fogják, korábban pedig döntöttek arról, hogy az első hullámhoz hasonló módon bevezetik az idősek vásárlási sávját, valamint kötelezővé teszik az utcán is a maszkhasználatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dakujeme, 2020.10.17 23:30

A tüntetések? Lesz még több is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2020.10.17 23:26

Mintha egy 1956. ban, vagy 2006.-ban az "ellenforradalmár" tüntetőkről írt cikket olvasnék: "részeg, futballhuligán, erőszakos, bla.. bla... bla..."
A hatalom ellen lázadókról írt cikkek mindig ugyanarra a kaptafára íródnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html