Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A segély része annak a globális humanitárius programtervnek, amelyet a nap folyamán ismertetett António Guterres ENSZ-főtitkár. A sajtótitkár szavai szerint ezt az összeget a világszervezet célzottan a Donyec-medencei frontvonal két oldalán megvalósítandó humanitárius projektekre adja, úgymint egészségügyi intézmények ellátására, élelmiszerek és alapvető szükségleti cikkek szállítására, távoktatásra, valamint idősek és fogyatékkal élők támogatására.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ne zárják be a piacokat az olyan kistelepüléseken, amelyekben boltok híján az ott lakók számára ez az egyetlen élelmiszer-beszerzési hely. Kijev megye kormányzója közölte, hogy a megyében már leállt mind a 74 piac, de egyelőre a nagykereskedelmi piacok továbbra is működni fognak.

Kirilo Timosenko, az elnöki hivatal helyettes vezetője közölte, hogy csütörtökön újabb Ukrajnának szánt szállítmány indul Kínából 100 ezer laboratóriumi, úgynevezett PCR-teszttel. Az első ilyen, hétfőn érkezett szállítmányban Ukrajna 50 ezer PCR-tesztet és 250 ezer gyorstesztet kapott.

Az ukrán határőrszolgálat közölte szerdán, hogy újabb 600 ukrán tért haza vonaton Lengyelországból. Dmitro Kuleba külügyminiszter pedig arról számolt be, hogy eddig már több mint 78 ezer ukrán tért haza a tárca segítségével, de még mintegy 20 ezren szeretnének visszatérni külföldről.

Ukrajnában szerdán a nap folyamán 23-mal 136-ra emelkedett az eddig megerősített koronavírusos fertőzöttek száma, közülük mostanáig négyen haltak bele a betegségbe, és egy beteg gyógyult meg.