Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Néhány órával azt követően, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy immáron világjárványnak tekinti a koronavírus-járványt, Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke televíziós beszédben tájékoztatta az amerikaiakat, hogy 30 napos beutazási tilalmat rendelt az USA-ba az európai országokra vonatkozóan - emlékeztetett a Business Insider. Két ország, Írország és Nagy-Britannia kivétel. Hogy, hogy nem ezekben az országokban Trumpnak hotelei és golfpályái vannak, amelyek éppenséggel pénzügyi gondokkal küszködnek.

Az elnöknek, aki civilben ingatlanbefektető, két vállalkozása van az Egyesült Királyságban, a Trump Turnberry és a Trump International Golf Links, Scotland, tovább egy Írországban, Doonbergben.

Trump úgy oldotta meg, hogy a számára kedves két országot ne érintse a korlátozás, hogy a schengeni övezet 26 országára kiterjedő tilalmat vezetett be, amelynek Írország és az Egyesült Királyság (valamint Bulgária, Horvátország és Románia) nem tagja. Eközben az Egyesült Királyságban több mint 450 koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván Trump bejelentésének idején, Írországban pedig 43-at és egy beteg meghalt.

Trump a Fehér Ház ovális irodájában elmondott beszédében "külföldi vírusnak" minősítette a koronavírust, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben széles körben terjedt az USA-ban is. Az elnök szerint országa jobban reagál a járványra, mint az európai államok. Ugyanakkor eközben sokan bírálják a kormányát azért, mert hibásak a rendelkezésre álló tesztelő eszközök, valamint nincs belőlük elég, ezért nem tudnak kellő számú tesztet végezni. Ez a körülmény szűkebbnek láttatja az amerikai koronavírus-járványt, mint amilyen az valójában.