Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai Johns Hopkins Egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban 277 943 fertőzöttet tartanak nyilván - írja az MTI.

A pénteki adatok szerint egy nap alatt csaknem 1500-zal nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, összesen eddig 7406 ember vesztette életét a betegség következtében.

William Barr igazságügyi miniszter - amerikai idő szerint - péntek este bejelentette be: járvány miatt börtönök legrosszabb állapotban lévő vírusfertőzöttjei és a már megbetegedett fogvatartott házi őrizetbe. Az intézkedés egyelőre egy louisianai, egy ohiói és egy connecticuti börtönben fogvatartottakat érinti. A tárcavezető azt követően hozta meg a döntést, hogy a louisianai börtönben öt elítélt, az ohióiban pedig két fogvatartott meghalt a kórban.

A szövetségi büntetés-végrehajtási intézet már a hét elején példátlan lépésre szánta el magát: az ellenőrzése alá tartozó 122 börtönben 14 napi karanténra kötelezte a rabokat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy senki nem hagyhatja el a celláját. A börtönökben ugyanis eddig 91 elítéltnél és a börtönszemélyzet 50 tagjánál mutatták ki a vírust.