Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Ez óriási és tragikus veszteség" - mondta Caitlin Rivers, a Johns Hopkins közegészségügyi központjának járványügyi szakembere az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR). Hozzátette: ha ez a trend folytatódik, akkor a Covid-19 - a szív-és érrendszeri megbetegedések és a rák után - az év végére már a harmadik vezető halálok lehet az országban.

Bob Bednarczyk, a georgiai Atlantában lévő Emory Egyetem professzora az NPR-nak adott interjújában a maszk viselését és a fizikai távolságtartásra vonatkozó ajánlások betartását szorgalmazta. Úgy vélekedett, hogy így sok haláleset elkerülhető lett volna. "Aggasztónak találom, hogy az amerikai lakosság nagy részét hidegen hagyják ezek a számok, s talán még a 200 ezer halott és a csaknem hétmillió fertőzött sem készteti őket arra, hogy odafigyeljenek az elővigyázatossági intézkedésekre" - fogalmazott.

Az adatok nyilvánosságra kerülése után közös nyilatkozatot adott ki az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA), az Amerikai Kórházszövetség (AHA) és az Amerikai Ápolók Szövetsége (ANA). "Szomorú fordulóponthoz érkeztünk ma" - hangoztatták, és a járványügyi előírások betartására szólítottak fel. "Azok között, akiket elveszítettünk, édesanyák és édesapák, nagyszülők és gyermekek, tanárok és egészségügyi dolgozók vannak. A vírus terjedéséhez szükséges lépések mára már nagyon jól ismertek, de ismét elmondjuk: tessék maszkot viselni, kezet mosni és távolságot tartani egymástól!" - írták.

Az Egyesült Államokban eddig 6,8 millió fertőzöttet regisztráltak, ezzel az ország első helyen áll mind a fertőzöttek, mind a járvány halálos áldozatainak számát illetően. Világszerte összesen több mint 31 millió a regisztrált fertőzöttek és több mint 965 ezer az elhunytak száma.

A The Wall Street Journal egészségügyi szakembereket idézve keddi számában arról írt, hogy a testhőmérséklet mérése nem hozta meg a megfelelő eredményt a fertőzések regisztrálásában, és végső soron a járvány visszaszorításában, mert sok fertőzöttnek nincs láza. Az újság szerint hasonlóképpen nem igazán eredményesek az érintésmentes infrahőmérők és a testszkennerek sem.