Fauci: a koronavírus a legrosszabb, ami történhetett

Anthony Fauci amerikai járványügyi főtanácsos, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója szerint az új típusú koronavírus-járvány a legrosszabb rémálma - írja az Infostart az CNN nyomán.
Szász Péter, 2020. június 10. szerda, 15:43
Fotó: AFP

Rossz az ebola, de az nem terjed olyan könnyen. Rossz a HIV, de az egy elhúzódó járvány. A SARS-CoV-2 vírus viszont váratlan gyorsasággal, "négy hónap alatt elpusztította a világot", több mint hétmillió betegről tudnak, és még nincs vége - mondta egy biotechnológiai rendezvényen.

Ha korábban megkérdezték, hogy milyen járvány lenne szerinte a legrosszabb, azt mondta, egy olyan új kórokozó elterjedése, amely állatról kerül ált az emberre, amely szervezete számára ilyen formán teljesen ismeretlen lesz, továbbá légúti betegséget okoz és gyorsan terjed. Ezek igazak a most terjedő koronavírusra - idézi a portál a szakembert.

Számos kérdőjeles területre is felhívta a figyelmet:

  • nem tudják a szakemberek, hogy milyen állapotban lesznek később, mondjuk fél év múlva a súlyos Covid-19-es betegségből kigyógyult emberek,
  • ahogy azt sem, pontosan milyen hatást gyakorolt hosszabb távon a szervezetükre a vírus.
  • Nem tudják, milyen a részleges vagy a teljes gyógyulás.

Anthony Fauci szerint rendkívül gyorsan megindult vakcinafejlesztési versenynek több nyertese is lesz, hiszen az egész világ számára szükség van új szerekre, több milliárdnyi emberről van szó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.06.10 18:36

"négy hónap alatt elpusztította a világot"

A világ is tud erről? Ja nem, már elpusztult...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html