50 százalékos hatékonyság, 6 hónapos immunitás - ezt várja Kína a vakcinától

A Kínában engedélyezett koronavírus-oltásoknak legalább fél éves immunitást kell adniuk és az emberek felénél kell hatniuk - döntöttek a hatóságok.
Szász Péter, 2020. augusztus 15. szombat, 13:39
Fotó: Pixabay

A South China Morning Post által idézett dokumentum szerint Kínában sürgős esetekben azokat a vakcinákat is alkalmazhatják embereken, amelyek megfelelnek a követelményeknek, de a tesztelésük még nem fejeződött be.

Kínai cégek egyébként igen előrehaladott állapotban vannak több koronavírus-vakcina fejlesztésében is, összesen 29 készítményt tesztelnek szerte a világon, ebből hét már az utolsó fázisban tart.

A minimális immunitással kapcsolatban korábban a WHO úgy fogalmazott, hogy reméli, el lehet érni az egy évet. Kína is erre törekszik, de kutatóik szerint aligha lehet megvalósítani. A kutatók egyébként abban bíznak, hogy nem csak az emberek felénél, hanem legalább 70 százalékuknál lesz hatékony a készítmény.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.08.15 17:18

óh, a vakcina.
a modern ember búcsúcédulája.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2020.08.15 17:13

Ezek piskotak, nalunk a Merkely mar megmondta, hogy szeptemberre kesz lesz a hatekony es mindent is tudo vakcina. Gagyi kinaiak.

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html