Egy európai ország már túljutott a recesszión

A norvég gazdaság kikerült a recesszióból a harmadik negyedévben, amikor negyedéves és éves szinten egyaránt nőtt a GDP.
Domokos László, 2020. november 17. kedd, 11:20
Fotó: Pixabay

A norvég statisztikai hivatal keddi bejelentése szerint az ország gazdasága 4,6 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a második negyedévhez képest. A második negyedévben 4,7 százalékkal, az első negyedévben pedig 2,2 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye negyedéves összevetésben.

Éves szinten a GDP 5,2 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben. A második negyedévben 6 százalékkal zsugorodott a gazdaság éves összevetésben.

A norvég jegybank szeptember végén ismertetett legutóbbi előrejelzésében 3,6 százalék gazdasági visszaeséssel számol az idei évre, jövőre pedig 3,7 százalékos bővülést vár - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Brennus, 2020.11.17 11:29

A norvég jegybank szeptember végén ismertetett legutóbbi előrejelzésében 3,6 százalék gazdasági visszaeséssel számol az idei évre.
Akkor nem jutott túl a recesszión-
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html