Pesszimisták a lengyelek: oda a vakáció

A lengyelek pesszimisták, ha arról kérdezik őket, hogy el tudnak-e idén menni valahova vakációzni, ám optimisták a koronavírus-járvány hosszával kapcsolatban: még fél évig számítanak arra, hogy ez fogja uralni az életüket.
Barabás Júlia, 2020. április 18. szombat, 09:17
Fotó: Pixabay

Európa lakói arra számítanak, hogy a koronavírus-járvány idén egész évben, de jó eséllyel még jövőre is hatással lesz az életükre - idézte a Rzeczpospolita a Nielsen piackutató cég felmérését, amely 18 országra terjedt ki. Az első kérdés azt firtatta, mi okozza a legtöbb fejfájást a válaszadóknak.

Miután az otthoni munka gyakoribbá válik, a megkérdezetteknek  nagyon fontos a megbízható, folyamatos internet-hozzáférés. Ezt erősíti az online házhoz szállításos vásárlások gyakoribbá válása is. A fogyasztók olyan ajánlatokat várnak, amelyek megkönnyítik háztartásuk mindennapi életét. Ebbe beletartozik a saját kezűleg készített ételekhez való hozzávalók és receptek beszerzésének lehetősége is - mondta a Nielsen Connect lengyelországi igazgatója, Beata Kaczorek.

A lengyelek 60 százaléka gondolja úgy, hogy a járvány sokáig hatással lesz az életükre. Ebben egyetértenek a franciákkal, a spanyolokkal és a portugálokkal. Utóbbiak szerint még 4-12 hónapig uralkodhat az életükön a koronavírus, míg a lengyelek optimistábbak, arra számítanak, hogy országukban még fél évig lesz nehéz az élet. A németek 31, a hollandok 26, a britek 21 százaléka véli úgy, hogy elhúzódnak a kényelmetlenségek.

A lengyelek 62 százaléka úgy véli, hogy 2020-ban nem lesz módja külföldön vakációzni. A megkérdezettek 10 százaléka azonban el akar utazni Görögországba vagy Spanyolországba. Minden tizedik lengyel visszamondta a nyári szabadsága alatti utazását, minden harmadik még vár, hogyan alakul a helyzet. A lengyelek 58 százaléka még nem is tervezte a vakációt, őket nehéz lesz meggyőzni arról, hogy utazzanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK