Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új eseteket több mint 24 ezer elvégzett teszt alapján azonosították. A közel 38 millió lakosú Lengyelországban 15 264 az aktív fertőzöttek száma. A járvány kitörése óta 84 396 fertőzöttet regisztráltak. Múlt szombaton első alkalommal regisztráltak ezer feletti fertőzöttet.

Összesen 2392, többségében más krónikus betegségekben is szenvedő beteg hunyt el eddig. Az utóbbi 24 órában 23-an haltak meg.

Az egészségügyi tárca szóvivője, Wojciech Andrusiewicz szerint a növekmény nem a nagy járványgócok rovására írandó, hanem a nyári hónapok után intenzívebbé vált mindennapi kapcsolatok eredménye.

Valamivel nagyobb mértékben érte fertőzés egy-egy gondozóotthon lakosait, ezért az egészségügyi tárca kénytelen volt kezdeményezni az ilyen intézményekre vonatkozó látogatási tilalmat.

Az egészségügyi miniszter javasolni fogja a jelenlegi intézkedések megszigorítását, elsősorban a "piros" és "sárga" járásokban, vagyis olyan térségekben, ahol korábban a két hét folyamán több mint 12, illetve 6-12 új esetet jegyeztek 10 ezer lakosra számítva. Az ilyen kategóriájú közigazgatási egységek összetétele szombattól megváltozik, 2 "pirosnak", 18 pedig "sárgának" minősül a 380 lengyelországi járás közül - írta az MTI.